Diabetes

Omgaan met diabetes type II

Diabetes is een chronische ziekte die nooit meer overgaat. 

Echter dit wil niet zeggen dat u altijd evenveel zorg nodig heeft. Met de juiste behandeling gaat het vaak erg goed.

Een groot deel van de behandeling kunt u zelf doen, door het aanpassen van uw dieet, activiteit en leefstijl. Daarnaast zullen deskundigen een behandeling met u starten. U staat hierin niet alleen, u wordt begeleid door de deskundigen die daarvoor nodig zijn. Hierbij maken wij gebruik van de deskundigen die verbonden zijn aan onze zorggroep. 

 

Zorggroep en zorgprogramma

De 23 huisartsen in de zorggroep Beter in de Bommelerwaard hebben met elkaar en de zorgverzekeraar afspraken gemaakt over de diabeteszorg.

Er zijn afspraken gemaakt met diëtisten, podotherapeuten, pedicures, internisten en oogartsen om de afstemming van de zorg beter te organiseren.

Uw behandelplan is bij iedereen bekend en kan op die wijze volledig op elkaar worden afgestemd. Het uitgangspunt is dat de kwaliteit van de aan u geleverde zorg hierdoor verbetert en voor u transparant is. 

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Uw gegevens worden 4 keer per jaar vergeleken met de gegevens van duizenden andere diabetespatiënten. Dit gebeurt anoniem met als doel de gegevens te vergelijken en verbeterpunten voor de diabeteszorg van de huisartsenpraktijk vast te stellen. 

Wat merkt u hiervan?

De diabeteszorg wordt gewoon in de praktijk van uw eigen huisarts verricht, zoals u eerder al gewend was.De zorg die aan u geleverd wordt, zal door de kwaliteitsbewaking als het goed is nóg beter worden.

In de toekomst moet u merken dat de afstemming tussen verschillende zorgverleners waarmee u te maken heeft beter is geregeld. Hierbij vragen we ook van u een bijdrage.

Indien zorg beter kan, horen we dat graag via het secretariaat van de zorggroep, bereikbaar op telefoonnummer 076-5025621 of via email beterinbommelerwaard@shl-groep.nl

Wat moet ik doen als ik een vraag of suggestie heb?

Indien u een vraag, suggestie of klacht heeft over de diabeteszorg kunt u in eerste instantie bij uw huisarts zelf terecht. Indien uw opmerking specifiek de zorggroep betreft kunt u dit melden bij het secretariaat van de zorggroep. 

Wat moet ik doen als ik niet mee wil doen?

Indien u een reden heeft niet in de zorggroep deel te willen nemen, kunt u dit kenbaar maken bij uw huisarts.